O obsazení pozice uvolněné Ondřejem Malým, kterému 15. března vypršel pětiletý mandát, rozhodne na návrh ministra průmyslu a obchodu vláda.

Bývalý generální ředitel české pobočky Microsoftu a Českých Radiokomunikací Michal Čupa a členka představenstva Hospodářské komory ČR Hana Továrková potvrdili serveru iHNed.cz svůj zájem o kandidaturu do Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Návrhy na nového radního, který obsadí pozici uvolněnou po Ondřeji Malém, kterému 15. března vypršel pětiletý mandát, má vládě předložit nový ministr průmyslu a obchodu. Vedení resortu je po odvolání Jana Mládka dočasně pověřen premiér Bohuslav Sobotka.

Jméno nového ministra chce Sobotka příští týden sdělit prezidentovi republiky Miloši Zemanovi. Dosud se spekulovalo o poslanci a bývalém ministrovi průmyslu a obchodu Milanu Urbanovi, náměstkovi ministra průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkovi či předsedovi Správy státních hmotných rezerv Petru Švagrovi. Nový ministr má vládě předložit několik kandidátů, aby měl kabinet na výběr. Současná vláda by měla na podzim rozhodovat ještě o jednom radním ČTÚ. V říjnu totiž končí mandát předsedy Rady ČTÚ Jaromíra Nováka.