Do 21. března bude stanice O2TV Sport dostupná v celoplošném multiplexu 4 zdarma, poté prostřednictvím HbbTV aplikace v HD kvalitě za poplatek.

Poslední volnou programovou pozici v celoplošném pozemním multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting po vyřazené Mňau TV obsadí stanice O2TV Free, kterou provozuje společnost O2 Czech Republic. Program má propagovat placenou televizní službu O2TV, kterou O2 provozuje na platformě IPTV. Ve vysílání se objeví obsah z prémiových sportovních kanálů O2TV Sport, ale i dalších původních stanic O2TV. Od 5. do 21. března bude možné prostřednictvím O2TV Free sledovat zdarma kompletní vysílání O2TV Sport ve standardním rozlišení obrazu a dále HD verzi tohoto kanálu prostřednictvím HbbTV aplikace.

Díky HbbTV si budou moci diváci vyzkoušet nejoblíbenější doplňkvoé funkce O2TV jako je zpětné zhlédnutí, zastavení obrazu nebo zmíněnou HD kvalitu. Od 21. března bude přístup k vysílání přes aplikaci HbbTV zpoplatněn symbolickou částkou 1 Kč denně, od 3. dubna přejde na plné zpoplatnění a zájemce zaplatí 69 Kč za 24 hodin sledování. Platby bude možné uskutečnit prostřednictvím prémiových SMS zpráv. Konečná cena za využívání aplikace odpovídá ceně, za níž operátor již dnes nabízí přístup k prémiovému programu O2TV Sport prostřednictvím internetových aplikací.

„O2 TV je už dnes dostupná na jakékoli internetové přípojce, pořady si můžete pustit v mobilu nebo v počítači, je možné je sledovat v restauracích… Nově teď přinášíme O2 TV Sport i na televize připojené anténou. Diváci tak budou mít možnost ochutnat exkluzivní sportovní obsah a unikátní O2 TV funkce, které mění způsob sledování televizního obsahu,“ vysvětlil vstup programu do terestrického vysílání David Duroň, ředitel služby O2TV. „Věříme, že nejen cestování v čase až 50 hodin zpět, ale i možnost přeskočit obsah, který vás v televizi momentálně nezajímá nebo dokonce obtěžuje, si určitě najdou své fanoušky,“ dodal.

Aby O2 nalákala ke sledování O2TV Free diváky, nabídne jim již tuto neděli zdarma přenos fotbalového zápasu ePojisteni.cz ligy mezi pražskou Slavií a Viktorií Plzeň. Po 21. březnu by se přenosy ePojisteni.cz ligy, Ligy mistrů nebo tenisové turnaje ATP a WTA měly přesunout za placenou bránu a budou dostupné bude pouze v HbbTV aplikaci. Lineární vysílání kanálu O2TV Free na klasické programové pozici v DVB-T bude pokračovat v SD kvalitě a budou ho tvořit bloky původních pořadů O2TV a promo smyčky na vysílání placeného kanálu O2TV Sport.