Setkání s novináři začínají jen půl hodiny po sobě na různých místech Prahy. Konají se pouhý den před závěrečným hlasováním o diginovele v Poslanecké sněmovně.

Do poslední chvíle se chystají příznivci i odpůrci přechodu na nový standard pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2 přít o vládní návrh novely zákona o elektronických komunikacích. Poslanecká sněmovna o něm bude ve třetím čtení hlasovat ve středu, na úterní dopoledne svolaly České Radiokomunikace i Česká asociace satelitních operátorů tiskové brífinky. Jako první pozvaly novináře České Radiokomunikace, které v pondělí ráno rozeslaly pozvánku na setkání s generálním ředitelem Martinem Gebauerem, jež se uskuteční v úterý od 10:30 hod. v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích.

Hodinu po poledni přispěchala s vlastní pozvánkou na tiskový brífink i Česká asociace satelitních operátorů, která jej naplánovala na úterý od 11:00 hod. v Cafe Platýz na pražské Národní třídě. Kromě výhrad k diginovele zákona o elektronických komunikacích se chce asociace vyjádřit také k prohlášením premiéra Bohuslava Sobotky a ministerstva průmyslu a obchodu k pátečnímu inzerátu satelitní asociace v deníku MF Dnes. Inzerát obviňuje v souvislosti s přechodem na DVB-T2 premiéra z vyvádění peněz ze státního rozpočtu soukromým firmám, konkrétně Českým Radiokomunikacím.

Televizníweb.cz bude oba tiskové brífinky podrobně monitorovat a přinese z nich aktuální zpravodajství