Vláda na návrh ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka prodloužila mandát předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu Jaromíra Nováka o dalších pět let.

Kompletní je po dnešním zasedání vlády Rada Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Na místo, které v březnu uvolnil radní Ondřej Malý, kabinet na návrh ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka dosadil Josefa Chomyna, předsedu představenstva sdružení NIX.CZ a technického ředitele společnosti Stream Circle. Zároveň prodloužili mandát předsedy Rady ČTÚ Jaromíra Nováka o dalších pět let. Už dříve vláda Nováka potvrdila v čele Rady ČTÚ na další tři roky, pětileté prodloužení se týká členství v Radě ČTÚ. Rovněž Chomyn byl do Rady ČTÚ zvolen na pět let.

Ministr Havlíček tak s předstihem vyřešil otázku obsazení Rady ČTÚ, k níž by se jinak musel vrátit těsně před parlamentními volbami letos v říjnu, kdy končí první funkční období Jaromíra Nováka v Radě ČTÚ. Média dříve spekulovala o tom, že na pozici po Ondřeji Malém ministr průmyslu navrhne členku představenstva Hospodářské komory Hanu Továrkovou, případně právničku Metrostavu Hanu Nevřalovou, ředitele vnějších vztahů české pobočky Microsoftu Václava Machova či někdejšího šéfa stejné firmy a Českých Radiokomunikací Michala Čupu. Někteří tito kandidáti byli blízcí velkým mobilním operátorům, jejichž činnost ČTÚ reguluje.

Štítky