Po Praze a Plzni bude možné dvě nové televizní stanice naladit také na Ostravsku, ale jen v lokálním multiplexu z Klimkovic. Ostrý start vysílání je naplánovaný na 15. června.

Nejen v Praze a Plzni bude možné od 15. června naladit pozemní cestou zdarma vysílání kulinářské televize Mňam TV a nového zpravodajského kanálu z24. Obě stanice již testují také v lokálním multiplexu DVB-T v Klimkovicích na Ostravsku, který na kanálu 59 provozuje společnost B plus TV. Serveru Televizníweb.cz to potvrdil čtenář, který vystupuje pod nickem Drahomír. Mňam TV a z24 spojuje osoba zakladatele Pála Milkovicse, na projektu z24 se podílí i bývalý generální ředitel televize Nova Vladimír Železný.

Mňam TV v minulosti využívala Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací a posléze celoplošný multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting, odkud odešla loni v prosinci. Od té doby vysílala jen prostřednictvím satelitu, kabelu a IPTV. Regionálním sítím DVB-T v Praze, Plzni a Klimkovicích, které využije pro terestrické vysílání, končí 31. prosince letošního roku platnost individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů. Zatím není jasné, zda některá z těchto sítí bude moci pokračovat ve vysílání i po roce 2017.

Štítky