Zkušební provoz se podle webu Český rozhlas Digitální rádio týká zatím jen program Prima love, novinku lze sledovat i v přechodové síti DVB-T2.

Novou podobu menu hybridního vysílání HbbTV testuje v pozemních sítích skupina Prima. Podle serveru Český rozhlas Digitální rádio se novinka týká zatím jen programu Prima love a vyzkoušet ji mohou diváci, kteří mají televizor s podporou standardu HbbTV připojený k internetu. Prima love nové menu nabízí jak v celoplošném multiplexu 3, který vysílá ve standardu DVB-T, tak v přechodové síti DVB-T2. Změna se týká barevnosti jednotlivých ikon rozdělení položek do kategorií.

„Menu se zároveň zpřehlednilo. Předpověď počasí a Výhodné nákupy (dříve Letáky) jsou nově pod položkou aplikace. Samostatné kategorie mají hry, TV program, pořady a seriály, pořady pro děti a filmy,“ uvedl Český rozhlas Digitální rádio. Kromě pozemního vysílání lze novou podobu menu HbbTV aplikace Primy love sledovat i přes satelit u operátora Skylink a u kabelové společnosti UPC. Web připomíná, že vlastní HbbTV aplikaci má kromě Primy také Česká televize, Nova, Óčko a Šlágr TV.

Štítky