Nové trendy a rozvoj technologií jsou jedním z bodů programu tradiční konference, jež se letos přesouvá z Telče na zámek ve Štiříně.

Hybridním vysíláním (HbbTV) a dalšími novými trendy v televizním vysílání se bude zabývat tradiční podzimní odborná konference Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Mediální reflexe. Akce se letos přesouvá z Telče na zámek ve Štiříně, kde se uskuteční ve středu 20. září 2017. Vedle HbbTV bude hlavním tématem konference objektivita a vyváženost ve vysílání. Vstup na konferenci je zdarma, zájemci se ale musí registrovat prostřednictvím formuláře na webu vysílací rady www.rrtv.cz.

Hybridní vysílání je stále populárnějším doplňkem lineárních televizních kanálů. Prostřednictvím HbbTV aplikací televize zpřístupňují archivy svých pořadů, ale i placené videotéky a videobonusy, které se nevešly do klasického vysílání. Prostřednictvím HbbTV lze šířit i lineární kanály. V celoplošném pozemním multiplexu 4 takto vysílá program portálu Seznam.cz, lidovková Šlágr TV chystá pro HbbTV novou stanici TV Natura. Německá veřejnoprávní ARD šíří přes HbbTV svůj vzdělávací program.

Štítky