Plánovaná výluka se dotkne veškerého televizního vysílání, z Ještědu ho nebude možné přijímat od dnešní půlnoci do zítřejších šesti hodin ráno.

Bez signálu přechodové sítě DVB-T2 Českých Radiokomunikací se budou muset obejít dnes v noci diváci na Liberecku a okolí, kteří přijímají tento multiplex z vysílače Ještěd. České Radiokomunikace naplánovaly na dnešní půlnoc údržbovou přestávku vysílání, která potrvá až do středeční šesté hodiny ráno. DVB-T2 tak nebude možné naladit na kanálu 31, ovšem z jiných silných vysílačů přechodového multiplexu, které využívají stejný kanál, bude vysílání pokračovat bez přerušení. Výluka se dotkne i televizního vysílání ve standardu DVB-T. Z Ještědu tak nepůjdou ani celoplošné multiplexy 1, 2 a 3.

Diváci tak nenaladí programy České televize na kanálu 43, hlavní programy komerčních televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 52 a další tematické komerční stanice na kanálu 60. Odstávka se naopak nedotkne dalšího multiplexu Českých Radiokomunikací, Regionální sítě 8, který využívá menší městský vysílač v Liberci na kanálu 51. Zcela bez omezení pak budou televizní multiplex 4 a Regionální síť 7, které provozuje společnost Digital Broadcasting, resp. Progress Digital na kanálech 25 a 29 z vysílače Černá Studnice u Jablonce nad Nisou.

Štítky