Operátor upravil označení šířených programů a doplnil je o elektronického programového průvodce (EPG), informoval server Český rozhlas Digitální rádio.

Konfiguraci přechodové sítě 13 pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2 v uplynulém týdnu několikrát změnil její operátor, společnost Digital Broadcasting. Podle serveru Český rozhlas Digitální rádio, který si úprav všiml jako první, došlo k úpravám identifikace přenášených programů a také nasazení elektronického programového průvodce (EPG). Multiplex šíří pouze dvě televizní stanice z mediálního portfolia majitele operátora sítě Radima Pařízka – televize Rebel a Relax.

Programy se dosud v přechodové síti 13 identifikovaly jako Rebel │T2 a Relax │T2. Nově jsou označeny TV Relax a TV Rebel, tedy obdobně jako v celoplošném multiplexu 4, v němž rovněž vysílají pod identifikací Relax a Rebel. „Běžný divák, který tak naladí tyto stanice z obou multiplexů, nemá šanci poznat, zdali jsou programy z multiplexu 4, případně z nové přechodové sítě Digital Broadcasting,“ konstatuje Český rozhlas Digitální rádio. Přechodová síť 13 vysílá zatím z jediného vysílače v Praze na ulici Novodvorská. V řádu týdnů plánuje v metropoli spustit i vysílač Ládví a rozšířit vysílání i do Ostravy a Brna.

Štítky