Někdejší dlouholetý technický ředitel televize Nova, který po nástupu Petra Dvořáka do čela České televize vystřídal šéfa techniky Rudolfa Popa, odchází od listopadu do penze.

Druhou televizní digitalizací nebude Českou televizi provázet technický ředitel Ivo Ferkl. Jeden z manažerů, který na Kavčí hory zamířil z televize Nova poté, co bývalý šéf Novy Petr Dvořák v roce 2011 zvítězil ve výběrovém řízení na generálního ředitele ČT, odchází od listopadu do penze. Radě ČT to na středečním zasedání sdělil Petr Dvořák a tím, že Ferkl již dva roky v ČT přesluhuje a odchází na vlastní žádost. Po Ferklově odchodu se oddělení techniky sloučí s Úsekem techniky a provozu a povede jej současný provozní a finanční ředitel ČT Milan Cimirot.

Personální změna se promítne i do vedení financí ČT. Milan Cimirot se bude od listopadu věnovat výhradně výkonu funkce provozního ředitele a novým finančním ředitelem ČT se stane jeho stávající podřízený, finanční manažer David Břinčil. Realizace přechodu na DVB-T2 tedy zůstane na Milanu Cimirotovi, který bude úzce spolupracovat s vedoucím projektové kanceláře ČT a někdejším šéfem digitalizace ČT Pavlem Hanušem. Ivo Ferkl působil jako technický ředitel v ČT pět let, od roku 2012. Zasloužil se o start řádného vysílání programů ČT v HD kvalitě, a to i v terestrických sítích, zahájení ostrého vysílání hybridní televize HbbTV a testy vysílání v Ultra HD rozlišení. S ČT bude nadále spolupracovat jako konzultant.

Štítky