Operátor třetí přechodové sítě DVB-T2, společnost Digital Broadcasting, odlišila označení programů Relax a Rebel v DVB-T a DVB-T2.

Diváci z Prahy, kteří přijímají televizní signál pozemní cestou a vlastní přijímače DVB-T2, mohou opět rozlišit, v jakém standardu sledují televize Relax a Rebel. Operátor sítí, v nichž tyto programy vysílají, společnost Digital Broadcasting, se vrátil k správnému Service ID v přechodové síti DVB-T2. Od středy jsou oba programy označeny přídomkem T2. Televizníweb.cz na to upozornil editor serveru Český rozhlas Digitální rádio Lukáš Polák. Rebel a Relax vysílají zároveň i v celoplošném multiplexu 4 ve standardu DVB-T, kde přídomek „T2“ u Service ID chybí.

Označení „T2“ nesly programy Rebel a Relax v třetí přechodové síti DVB-T2 i krátce po jejím letním startu, poté ale bylo jejich Service ID změněno a prakticky nijak se nelišilo od označení týchž programů v multiplexu 4 (zde byly názvy stanic psány bez zkratky „TV“ na začátku). Pokud tedy diváci sledovali dané televizní stanice na přijímači s tunerem DVB-T2/HEVC, nemohli ze Service ID odhadnout, zda jde o verze vysílané ve standardu DVB-T v celoplošném multiplexu 4, nebo ve standardu DVB-T2 v Přechodové síti 13. V novém standardu oba programy vysílají s výrazně vyšším datovým tokem než v multiplexu 4.

Prohledávání přechodové sítě 13 v Praze, během něhož bylo zjištěno nové označení Service ID u stanic Rebel a Relax (Foto: Lukáš Polák, Český rozhlas Digitální rádio)

Korektní Service ID u televize Relax v přechodové síti DVB-T2 (Foto: Lukáš Polák, Český rozhlas Digitální rádio)

Štítky