Zájemci o příjem druhého programu Šlágru potřebují televizor nebo set-top-box v MPEG-4. Mimo krajská města bude televize vysílat pouze ve standardu DVB-T2.

Tři dny před oficiálním termínem startu zahájil ve středu odpoledne zkušební vysílání druhý program lidovkové televize Šlágr, na dechovku zaměřený Šlágr 2. Naladit ho lze v pozemní Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, která vysílá ve všech krajských městech. Zájemci však musí mít televizor nebo set-top-box schopný zpracovat signál v kompresním standardu MPEG-4/H.264. Diváci, kteří mají přijímače s kodekem MPEG-2, naladí na programové pozici Šlágru 2 pouze zvuk, nikoli obraz.

Využitím kompresního standardu MPEG-4 ušetří provozovatel stanice na distribuci signálu a operátor sítě bude moci s největší pravděpodobností do krajského multiplexu zařadit ještě jeden program šířený ve všech krajských městech. Znovu se tak otevírá cesta připravované televizi Seznam.cz TV, která by si případným vstupem do Regionální sítě 8 otevřela cestu i do přechodové sítě DVB-T2 provozované Českými Radiokomunikacemi, která nyní pokrývá 83 procent obyvatel České republiky a od příštího týdne zvýší pokrytí na více než 94 procent populace.

V přechodovém multiplexu DVB-T2 se má objevit také Šlágr 2. Stane se tak patrně u příležitosti jeho rozšíření na moravské vysílače Brno – Kojál a Jeseník – Praděd, jež České Radiokomunikace ohlásily na úterý 28. listopadu. V krajských městech tak bude možné pozemní cestou naladit Šlágr 2 ve standardu DVB-T, ale s kodekem MPEG-4/H.264, mimo krajská města pak výhradně v novém standardu DVB-T2 a kodeku HEVC/H.265. Šlágr 2 plánuje propagovat vysílání DVB-T2 a jeho provozovatel usiluje o spolupráci s výrobci přijímačů DVB-T2, které by mohl nabízet v rámci teleshoppingu na svém hlavním kanálu Šlágr TV.

Štítky