Mezi přijímači ale výrazně chybí větší nabídka boxů s možností využití hybridního vysílání HbbTV, upozorňuje server.

Půldruhého měsíce před Vánoci je na českém trhu dostupných více než 50 modelů set-top-boxů pro příjem druhé generace pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2, které jsou kompatibilní s technickými normami českých vysílacích sítí a zároveň nestojí více než 5 000 Kč. Informoval o tom server DigiZone.cz, který od letošního jara monitoruje situaci na trhu a pravidelně vydává přehledy dostupných přijímačů. Ačkoli počet set-top-boxů DVB-T2/HEVC v českých obchodech roste, stále mezi nimi výrazně absentují přijímače vhodné pro využití hybridního vysílání HbbTV.

„Jarní seznam méně než 20 přístrojů se v průběhu roku rozrostl na více než padesát a nejnověji v něm vidíte například USB tuner Evolveo Sigma T2 (test připravujeme), set-top boxy Gogen či DI-Way K1 And-50 4K UHD DVB-T2/S2 s Androidem. Je tu ale také cena a podrobné parametry na počátku října ještě neuvedené novinky GoSAT GS7075 COMBOi (certifikace CRA). Tuto papírově hodně zajímavou kombinaci satelitního a pozemního příjmu s podporou HbbTV a funkce Skylink Ready zakoupíte za výborných 3 490 Kč,“ uvedl DigiZone.cz.

Mezi přijímači podle serveru chybí kromě většího počtu boxů HbbTV ready také karty do počítače. V seznamu, který zveřejnil DigiZone.cz, je zatím jediná – AverMedia AVerTV Nova T2 za 2 300 Kč. Nejlevnější set-top-boxy pro příjem pozemní digitální televize nové generace stojí pod 1 000 korun, nejdražším přijímačem zařazeným do seznamu DigiZone.cz je kombinovaný set-top-box Technisat DigiPal DAB+, který umožňuje příjem DVB-T2 a pozemního digitálního rozhlasu DAB+, jehož cena je těsně nad 5 000 Kč. Celý seznam set-top-boxů DVB-T2 dostupných na českém trhu naleznete zde.

Štítky