Platformu Freenet TV, která obsahuje dvacet základních komerčních programů ve Full HD rozlišení, si nyní předplácí téměř 800 tisíc německých domácností.

Kolik německých domácností by si mohlo pořídit placenou službu Freenet TV, jejímž prostřednictvím vysílá v pozemních digitálních sítích DVB-T2 na dvacet komerčních televizních stanic? Podle Christopha Vilanka, generálního ředitele společnosti Media Broadcast, která Freenet TV provozuje, se pomyslný strop v počtu potenciálních zákazníků pohybuje mezi 1,1 a 1,2 milionem. Vilanek to řekl v rozhovoru pro server Wallstreet-online.de. Nyní Freenet TV využívá téměř 800 tisíc zákazníků, kteří za pozemní příjem HD verzí komerčních televizí platí poplatek 5,75 euro měsíčně (v přepočtu zhruba 150 korun).

Vilanek je podle svých slov velmi spokojen s tím, jak se vyvíjí počet předplatitelů Freenet TV. Ke konci letošního června, kdy společnost po bezplatném promo provozu příjem komerčních stanic zpoplatnila, měla půl milionu zákazníků. V září jich bylo 700 tisíc a později společnost uvedla, že určitě překročí plán, podle něhož chtěla do konce roku získat 800 tisíc abonentů. Christph Vilanek však nechce upřesnit, kolik domácností si aktuálně Freenet TV předplácí. Očekává však, že v roce 2018, kdy bude nárůst počtu předplatitelů pomalejší, Freenet přispěje k růstu EBTDA společnosti Media Broadcast.

Firma provozuje také IPTV službu waipu.tv, která má řádově méně předplatitelů. Ke konci června jich bylo 50 tisíc, do konce letošního roku jich chce mít operátor okolo 100 tisíc. Zatímco u DVB-T2 služby Freenet TV se v posledním letošním kvartálu očekává zpomalení růstu počtu zákazníků, u waipu.tv by tomu mělo být naopak.

Štítky