Šestihodinová odstávka začne o půlnoci a nedotkne se dalšího ostravského vysílače Hladnov, ani Lysé hory. Z Hošťálkovic nepůjde žádný televizní multiplex, rádia ano.

Ostravští televizní diváci se musí dnes v noci připravit na zhoršení příjmu televizního signálu z pozemních vysílačů. Od půlnoci do šesté hodiny ráno se totiž odmlčí hlavní ostravský vysílač Hošťálkovice. Plánovaná odstávka se dotkne všech televizních sítí, které využívají tento vysílač, tedy celoplošných multiplexů 1, 2 a 3, Regionální sítě 8 a také Přechodové sítě 12, která vysílá ve standardu DVB-T2. Multiplexy, které zároveň vysílají i z městského vysílače Ostrava – Hladnov, bude možné přijímat i během odstávky Hošťálkovic, někteří diváci ale pocítí zhoršenou kvalitu vysílání.

Po celou dobu výluky diváci nenaladí vysílání programů z Regionální sítě 8, které v Ostravě vysílá pouze z vysílače Hošťálkovice na kanálu 50. Jde o Barrandov Family, Óčko Expres, Sport 5, TV Noe, Regionálnítelevizi CZ a Šlágr 2. Programy Barrandov Family, Óčko Expres, TV Noe a Šlágr 2 ale budou i během výluky dostupné v přechodové síti DVB-T2 z vysílače Ostrava – Hladnov na kanálu 28. Rozhlasového vysílání se výluka hošťálkovického vysílače nijak nedotkne a stejně tak nedojde k žádnému omezení vysílání televizního multiplexu 4 a Regionální sítě 7 z vysílače Ostrava – Lanová.

Štítky