Náklady na start a rozvoj DVB-T2 vysílání dosáhnou 210 milionů korun, další investice ve výši 84 milionů Kč budou souviset s přechodem na nový standard.

Téměř 300 milionů korun vynaloží Česká televize v příštím roce na pozemní digitální vysílání nové generace DVB-T2. Vyplývá to z návrhu rozpočtu ČT na příští rok, který ve středu projednala Rada ČT. V souvislosti se spuštěním a rozvojem přechodové sítě DVB-T2 naplánovaly Kavčí hory náklady ve výši 210 milionů korun a investice dalších 84 milionů Kč. Půjde zhruba o čtyři procenta celkového rozpočtu ČT, který bude vyrovnaný a dosáhne výnosů i výdajů 6,96 miliardy korun. Podle dřívějšího sdělení generálního ředitele ČT Petra Dvořáka televize na DVB-T2 využije výnosy z vratek DPH.

Česká televize začátkem tohoto týdne oznámila, že posune start svojí přechodové sítě DVB-T2 na jaro příštího roku. Do konce března chce dořešit technickou přípravu sítě a čeká také na finální verzi Technického plánu přechodu na DVB-T2. Kvůli pozdějšímu startu přechodové sítě ČT prodlouží Kavčí hory smlouvy na vysílání HD verzí svých programů ČT 1, ČT 2 a ČT Sport v pozemních regionálních sítích 7, 10 a 20. První jmenovaná síť v těchto dnech přelaďuje kmitočty v šesti lokalitách, kde nebude moci po Novém roce využívat stávající vysílací kanály a nahrazuje je novými, které jí přidělil Český telekomunikační úřad.