Tři nové programy v Přechodové síti 12 začaly vysílat dnes v devět hodin ráno. Operátor je spustil přímo z místa konání tiskové konference, která začínala v 9:30.

Nenápadná venkovní anténa položená na ratanovém křesílku zahrádky hotelu The Grand Mark Prague sehrála důležitou roli při dnešní tiskové konferenci Českých Radiokomunikací (CRA), na které společnost oznámila rozšíření svojí přechodové sítě DVB-T2 do dalších dvou regionů a doplnění programové nabídky o tři další televizní stanice. Právě prostřednictvím této antény totiž CRA mohly naživo ukázat vysílání programů Nova a ČT Déčko, které se v přechodovém multiplexu DVB-T2 objevily dnes úderem deváté hodiny ráno. CRA je do sítě zařadily přímo na místě konání tiskové konference půl hodiny před jejím začátkem.

O vstupu dvou nejsledovanějších programů Novy do Přechodové sítě 12 se vědělo již delší dobu, zařazení dětského kanálu České televize ale bylo pro mnohé překvapením. ČT Déčko se totiž mělo objevit až v přechodové síti České televize, která má zahájit vysílání na přelomu března a dubna. V multiplexu CRA zabralo místo určené jiné televizní stanici – Seznam.cz TV. Neměla by ho však blokovat dlouho, vysílání v přechodovém multiplexu CRA je pouze dočasné (více k tématu přinese Televizníweb.cz v zítřejším článku). Podívejte se, jak start nových programů v přechodové síti CRA zachytil redaktor Televizního webu Václav Udatný.

Štítky