Rada pro rozhlasové a televizní vysílání žádost eviduje od středy 17. ledna. Televize se nechce ke svým plánům blíže vyjadřovat.

Žádost o licenci pro nový televizní program Prima 8 podala k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání společnost FTV Prima, provozovatel televizní skupiny Prima. Od Rady chce získat tři samostatné licence pro pozemní a satelitní vysílání a také vysílání prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (zjednodušeně řečeno přes internet). Šlo by již o osmý lineární kanál, který tato skupina provozuje. Volně přes pozemní sítě DVB-T a DVB-T2 šíří stanice Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Zoom a Prima Max. Přes satelit lze naladit stanici Prima +1, která vysílá hlavní program Primy opožděný o jednu hodinu. Na Slovensku je dostupný program Prima Plus.

Název Prima používá také český program Prima Comedy Central, který však provozuje společnost Viacom International Media Networks a FTV Prima jej nijak nepropaguje a nezapočítává jej mezi své stanice. Název chystané televize Prima 8 je patrně pracovní. Provozovatel však zatím nechce k plánovanému programu říci nic bližšího. „Momentálně se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ uvedla pro Televizníweb.cz Gabriela Semová, vedoucí korporátního a interního PR skupiny FTV Prima. Týden před podáním žádosti o vysílací licence si Prima nechala u Úřadu průmyslového vlastnictví registrovat název a logo Prima krimi.

Štítky