Společnost TP Vision představila v Amsterodamu nové televizory pro letošní rok. K vidění byly tři řady s obrazovkami OLED a další tři s LCD z toho jedna s vrstvou zvanou Nano LED.

Philips 65OLED973 s úhlopříčkou 165 cm právě přichází na vybrané evropské trhy. U nás se očekává v průběhu února.

LCD televizory představují sérii 6 (6000), u které se začíná s rozlišením 4K a je ještě bez operačního systému Android TV, dále sérii 7 (7000) už s Androidem a obrazovým procesorem P5 a konečně 8 (8000) se zmiňovanou nano vrstvou, která má potlačovat odlesky a zkvalitňovat obraz za ztížených světelných podmínek v místnosti.

U kolekce pro rok 2018 najdete i třístranné osvětlení pozadí Ambilight, které působilo opravdu vynikajícím dojmem, Android TV ve verzi 7 (už z výroby) a kovové designové prvky zvláště u dvou vyšších LCD řad a u OLED. Na setkání byl často zdůrazňován evropský design a působil opravdu zdařile, včetně drobností typu nápis „Philips“ na nožičce podstavce.

OLED televizory letos zatím zastoupí pět kousků (bavíme se prý o uvedení v rámci prvního pololetí) a přicházejí s novým označením, jehož součástí je vždy slovo „OLED“. Nejvyšší OLED973 (viz foto) pak představuje vysloveně stylový kousek, u kterého je obrazovka nalepena na skle, což nám už dříve předvedlo LG. Dlužno říci, že to ani u společnosti TP Vision, vyrábějící televizory pod značkou Philips, nepůsobí méně impozantně. Ceny sice zatím nejsou známy, ale OLED973 jistě nebude za hubičku. Zvláště když je chytlavý návrh ještě okořeněn 60wattovým audio systémem typu 6.2.

Firemní obrazový procesor P5 byl uveden v minulém roce a letos ho najdete ve všech televizorech OLED a dvou nejvyšších řadách LCD. Zpracování obrazu dříve rozptýlené do několika míst sdružuje na jedno, takže probíhá rychleji. A stále s pasivním chlazením…

Nižší dvě řady se jmenují OLED873 a OLED803 a povedený design nechybí ani jim. Návrh sice není tak exkluzivní, ale podstavce si s jinou značkou nejspíše nespletete a opět je zabudován obrazový procesor P5 a také unikátní Ambilight. Zatímco OLED873 bude mít úhlopříčku 165 cm (65″) stejně jako OLED973, základní řada OLED803 by už měla být i v rozměru 140 cm, tedy 55 palců.

Podrobnější informace přinesl server Digizone.cz zde.

Štítky