Kabinet premiéra Andreje Babiše v demisi bude projednávat stav příprav přechodu na pozemní digitální televizní vysílání nové generace.

Ministerstvo průmyslu a obchodu předloží vládě monitorovací zprávu o přípravách přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 za loňský rok. Dokument připravila Koordinační expertní skupina pod vedením předsedy Pavla Dvořáka, kabinet by se jím měl zabývat na některé z únorových schůzí. Podle vládní Strategie rozvoje terestrického televizního vysílání má ministerstvo předkládat monitorovací zprávy o přechodu na DVB-T2 vždy jednou ročně do konce ledna. Letošní zpráva byla hotova 16. ledna. Resort o tom informoval na svém webu.

„16. ledna 2018 se sešla Koordinační expertní skupina k přechodu TV vysílání na DVB-T2/HEVC, na jednání byla schválena finální verze monitorovací zprávy pro vládu za rok 2017. Proběhlo zhodnocení činnosti v roce 2017 a schválil se plán práce na rok 2018, mimo jiné dokončení legislativního procesu návrhu nařízení vlády o technickém plánu přechodu zemského digitálního televizního vysílání ze standardu DVB-T na standard DVB-T2/HEVC.265 a příprava podkladů pro zahájení notifikace s Evropskou komisí,“ uvedlo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Štítky