Nejsledovanější česká komerční televize dosud v sítích Českých Radiokomunikací HbbTV nenabízela. Nyní jej testuje u programů Nova a Nova Cinema.

Neveřejné testy hybridních aplikací HbbTV u dvou nejsledovanějších programů skupiny Nova spustily v celoplošném pozemním multiplexu 2 České Radiokomunikace (CRA). Podle serveru Český rozhlas Digitální rádio mají Nova a Nova Cinema v multiplexu 2 zapojenou odpovídající signalizaci HbbTV, samotné testování je ale neveřejné a diváci jej tak nevidí. Test se omezuje vyloženě na multiplex 2 ve standardu DVB-T, Nova by ale měla později nabídnout hybridní vysílání i v přechodové síti CRA, jež vysílá ve standardu DVB-T2. Dosud bylo možné HbbTV u programů Novy v pozemním vysílání naladit pouze v celoplošném multiplexu 4  a Přechodové síti 13, jež provozuje společnost Digital Broadcasting.

Nova nabízí přes HbbTV zpravodajství svého internetového portálu tn.cz, předpověď počasí či programového průvodce. Hybridní vysílání mohou přijímat diváci, kteří mají chytrý televizor schopný zpracovat HbbTV a připojený k internetu. Takovými přijímači jsou například všechny televizory označené nálepkou „DVB-T2 ověřeno“, jejichž aktualizovaný seznam je k dispozici na webu www.dvbt2overeno.cz. K aplikacím HbbTV se přistupuje pomocí červeného tlačítka na dálkovém ovladači televizoru. Vlastní hybridní aplikace mají na českém trhu i Česká televize, Prima či hudební kanál Óčko. Nova má s HbbTV v dohledné době vstoupit i do Přechodové sítě 12, již ve standardu DVB-T2 provozují CRA.

Štítky