Od šesté hodiny ranní do třetí odpoledne nebude možné ze žižkovského vysílače přijímat žádné televizní vysílání. Předtím se od půlnoci do páté ráno odmlčí veškerá rádia.

Rozsáhlou výluku rozhlasového a televizního vysílání na hlavním pražském vysílači Žižkov naplánovaly na středu České Radiokomunikace (CRA). Nejprve se na něm pět minut po úterní půlnoci odmlčí veškerá rádia, která nebude možné naladit až do středeční páté hodiny ráno. Od šesté ranní do třetí odpolední pak ze Žižkova nepůjde ani televizní vysílání. Výluka se dotkne i přechodové sítě DVB-T2 provozované CRA. Nepůjdou také celoplošné multiplexy 1, 2 a 3 a Regionální sítě 8 a 12. Vysílací sítě, které využívají jednofrekvenční síť Žižkova s dalším pražským a středočeským vysílačem Cukrák, bude možné během výluky naladit z Cukráku.

Z rozhlasových stanic se od půlnoci do páté hodiny ranní v Praze ze Žižkova odmlčí celoplošné stanice Českého rozhlasu Radiožurnál, Vltava a Plus, Frekvence 1, Rádio Impuls, Hitrádio City 93,7 FM a digitální multiplex ČRo DAB+ s programy veřejnoprávního Českého rozhlasu. Výluka může souviset s blížícím se startem přechodové sítě DVB-T2 České televize. Obdobnou výluku CRA plánují za týden i na městském vysílači v Brně na Barvičově ulici. Také bude trvat devět hodin a proběhne ve stejných časech jako ta pražská.

Štítky