Novou aplikaci hybridního televizního vysílání budou moci využívat ti, kteří kanál chytají na celoplošném multiplexu 3 Českých Radiokomunikací.

V zaslané tiskové zprávě se mluví o tom, že hlavní změnou je redesign a technologie pro jednodušší práci s obsahem. Ve skutečnosti je tou nejpodstatnější změnou možnost vyhledávání pořadů, čemuž se Seznam.cz od samého vstupu na DVB-T úporně bránil.

Přepracovaný design aplikace se čtyřmi horizontálními záložkami

Nová aplikace HbbTV opět nabídne archiv pořadů z vlastní produkce, které najdete v rubrikách Zprávy, Zábava a Pohádky. Nechybí tak například Kancelář Blaník, Šťastné pondělí nebo třeba Výzva. Poslední rubrikou je právě vyhledávání, které je dělané tradičně zadáním řetězce a tedy nikoli jako na HbbTV České televize. Při krátkém zkoušení se však vyhledalo vše, co jsem požadoval, včetně mého oblíbeného Krmelce u Muflona.

Konečně je tu vyhledávání, takže máte snadný přístup i k pořadům, ke kterým jste se dříve propracovávali jen obtížně

Vývoj aplikace Seznamu měla tentokráte na starosti brněnská firma SVSys, která nahradila původního dodavatele, společnost Mautilus. Nové HbbTV běží v terestrickém vysílání od 28. března, na duben se chystá verze pro diváky satelitního Skylinku a kabelové televizi UPC.

Štítky