Vysílač Čerchov se odmlčí na čtyři až pět hodin mezi devátou hodinou ráno a třetí odpolední. Diváci na Domažlicku v tuto dobu nenaladí celoplošný multiplex 4 a Regionální síť 7.

Další vysílač pro svoji Přechodovou síť 13 ve standardu DVB-T2 začala připravoval společnost Digital Broadcasting. Na dnešek ohlásila výluku domažlického vysílače Čerchov, z něhož šíří celoplošný multiplex 4 ve standardu DVB-T a její sesterská společnost Progress Digital jej využívá pro vysílání Regionální sítě 7. Výluka proběhne mezi 9:00 a 15:00 hod., přičemž by měla trvat čtyři až pět hodin. „Připravujeme DVB-T2, děkujeme za pochopení,“ napsal operátor na svém webu. Individuální oprávnění pro využívání nového kmitočtu na domažlickém Čerchovu zatím Digital Broadcasting nemá.

K TÉMATU: Digital Broadcasting chystá spuštění DVB-T2 v České Lípě, Bruntálu a Svitavách

Společnost minulý týden ohlásila odstávky vysílačů v České Lípě, Bruntálu a Svitavách, rovněž kvůli přípravě spouštění přechodové sítě nové generace DVB-T2. Přechodový multiplex 13 v současné době pokrývá signálem téměř 60 procent obyvatel České republiky, všechny plánované vysílače chce spustit do konce letních prázdnin. Půjde o jedinou ze tří přechodových sítí DVB-T2, která bude regionálně členěná a umožní tak souběžné vysílání v novém standardu pro regionální televize. Zatím takto vysílá ostravská televize Polar a východočeská televize V1, obě ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Štítky