Mautilus je znám mimo jiné vývojem aplikace HbbTV pro televizi Nova a slovenskou Markízu, podílel se také na HbbTV kanálu Seznamu, který také do firmy v roce 2014 majetkově vstoupil.

Společnost 24i Media dnes oznámila akvizici brněnské společnosti Mautilus, v níž získává stoprocentní podíl. Mautilus má (měl) podle dnešního výpisu z obchodního rejstříku pět podílníků z čehož čtyři jsou soukromé osoby a pátým je zmiňovaný Seznam, přesněji řečeno Seznam.cz investiční, s. r. o., která v něm držela podíl 35 procent.

„Spojení s 24i nám umožní poskytovat zákazníkům lepší služby, protože budeme moci nabídnout nové možnosti streamování video technologií,“ řekl Řehoř Vykoupil, generální ředitel firmy Mautilus. „Tato kombinace nám umožní dodávat svým zákazníkům ta nejlepší řešení a zároveň získáme skvělý domov pro naši technologii i tým. Díky naší jedinečné kombinaci zkušeností z různých platforem, speciální odbornosti v oblasti HbbTV a znalosti adresovatelné TV můžeme posílit a zrychlit ambice 24i stát se neuznávanějším poskytovatelem technologie pro vývoj špičkových video aplikací, a to napříč různými zařízeními. Petr Mazanec, Ivan Bradáč a já, jako zakladatelé firmy Mautilus jsme opravdu hrdi, že jsme se přidali do rodiny 24i,“ dodal.

Pro 24i Media je koupě Mautilu, mezi jehož zákazníky patří například HBO, T-Mobile či O2, již druhou letošní akvizicí. V březnu zakoupila firmu Vigour, poskytovatele multiscreenové video platformy. Společnost 24i Media byla založena v roce 2009, má ústředí v Amsterdamu a kanceláře v Los Angeles, New Yorku, Buenos Aires, Madridu, Kodani a nyní i v Brně. Společnost Mautilus je zakladatelem a spolupořadatelem odborné konference TVCON, kterou zastřešuje odborný web DigiZone.cz.

Štítky