Zároveň s touto novinkou představuje nástroj HbbTV Creator, který má jeho zákazníkům zdarma umožnit snadnou tvorbu aplikace bez dalších nákladů.

Klienti Media Clubu tak budou od poloviny roku v rámci obchodního balíčku dostávat nejen klasické reklamní platformy, jako jsou PC či mobil, ale také HbbTV u něhož počet diváků neustále roste. Podle měření Českých Radiokomunikací bylo v březnu na hybridní televizní vysílání, populární „červené tlačítko“, připojeno přes 1,9 mil. diváků. Meziročně platforma získala 34 % nových uživatelů.

Oblíbenost a zásah platformy HbbTV dynamicky roste, proto jej zařazujeme do standardního balíku videoreklamy. Klientům tím navyšujeme velikost reklamního prostoru, mohou tak u kampaní dosáhnout většího zásahu, visibility a dohranosti spotů. Průměrné dosledování 30 s video spotů je v rámci HbbTV dokonce až 90 %, říká Petr Hatlapatka vedoucí on-line prodeje Media Clubu.

HbbTV Creator.

Nová aplikace HbbTV Creator nabízí inzerentům široké možnosti, které ještě lze kombinovat tak, aby oslovili svou cílovou skupinu. Media Club vyvinul a dává k dispozici tři základní šablony, které jsou k využití zdarma: Basic, Basic Video (umožňuje přehrát jedno video) a Basic Interactive, která dovoluje přehrát až tři videa.

Každá ze šablon je napojena na interní statistiky a umožňuje i měření podle Google Analytics.

Štítky