Služba freenet TV connet obsahuje volně šířené internetové kanály kabel eins Doku, health tv a Deluxe Music, ale také videotéku rakouské veřejnoprávní ORF, informoval server BroadbandTVnews.com.

Doplňková nabídka nelineárního vysílání freenet TV connect, která funguje v rámci DVB-T2 platformy freenet TV v sousedním Německu, rozšiřuje tematický záběr. Nově nabízí volně šířené internetové kanály kabel eins Doku, health tv a Deluxe Music, ale také videotéku rakouské veřejnoprávní televize ORF fungující na principu VOD. Jedná se o službu Flimmit, která nabízí filmy a seriály buď na dobu 30 dní, nebo k přímému zakoupení. Za paušální měsíční poplatek 6,25 euro může zájemce získat i neomezené streamování filmů a seriálů z produkce ORF.

Pro příjem freenet TV connect je třeba speciální certifikovaný přijímač od provozovatele platformy freenet TV, společnosti Media Broadcast. Operátor doporučuje box Samsung Media Box Lite, který nabízí je jednorázový poplatek 66 euro. Prostřednictvím freenet TV connect je možné sledovat až desítky televizních programů, které nevysílají terestricky a diváci se k nim dostanou prostřednictvím IP platformy.

Štítky