Český telekomunikační úřad přidělil operátorovi individuální oprávnění pro kanál 26 z vysílače Čas. Přechodovou síť 13 by ale mohly rušit silné vysílače veřejnoprávního přechodového multiplexu DVB-T2, které využívají také kanál 26.

První lokalitou, kterou společnost Digital Broadcasting dokryje signálem svojí přechodové sítě pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2, bude Bruntál. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) již přidělil operátorovi příslušné individuální oprávnění pro využívání kmitočtu. Přechodová síť 13 by měla z lokality Bruntál – Čas vysílat na kanálu 26 maximálním povoleným výkonem 316 Wattů. Vysílací kanál je ale shodný s kanálem, který v téměř celé České republice využívá Česká televize pro svoji Přechodovou síť 11. Na kanálu 26 tento multiplex vysílá i z ostravských Hošťálkovic a jesenického Pradědu.

K TÉMATU: Digital Broadcasting chystá spuštění DVB-T2 v České Lípě, Bruntálu a Svitavách

Digital Broadcasting má pro Přechodovou síť 13 přiděleno zatím 22 individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů, v provozu má 21 vysílačů velkého výkonu. Během května má zprovoznit další čtyři vysílače základní sítě a v červnu šest velkých vysílačů. Pro jeden vysílač ještě nebyl určen termín spuštění (Jablonec nad Nisou). Přechodová síť 13 bude využívat celkem 33 dokrývačů malého výkonu, které jsou shodné s dokrývači dnešního celoplošného multiplexu 4, který vysílá ve standardu DVB-T.

Štítky