Termín stanovila Evropská komise, která zároveň zdržuje prenotifikační řízení k zamýšleným státním kompenzacím nákladů spojených s přechodem na DVB-T2.

Nikoli do konce června, ale až koncem srpna by měla vláda projednat a schválit návrh Technického plánu přechodu (TPP) na DVB-T2. Serveru DigiZone.cz to řekl Luděk Schneider, ředitel odboru elektronických komunikací na ministerstvu průmyslu a obchodu. Podle jeho slov bude do konce června probíhat vypořádávání připomínek k TPP. „Došlé připomínky se nyní analyzují a navrhne se jejich vypořádání. Pokud se připomínka akceptuje, tak se zpravidla promítne do změny materiálu,“ uvedl. „Pokud nebudou naše návrhy na vypořádání připomínek akceptovány, samozřejmě se s danými subjekty sejdeme a budeme dále jednat,“ dodal Schneider.

Během srpna by pak materiál měla projednat vláda, dobu potřebnou na projednávání návrhu TPP by ale mohly ovlivnit i letní dovolené, poznamenává DigiZone.cz. „Věřím ale, že do konce srpna vláda Technický plán přechodu schválí,“ řekl Schneider. Termín 30. června jako nejzazší možný pro přijetí národních plánů na uvolnění pásma 700 MHz určila Evropská komise. Sama však zdržuje proces prenotifikačního řízení k zamýšleným kompenzacím nákladů spojených s vynuceným opouštěním pásma 700 MHz. Na prenotifikační řízení má navázat ještě notifikace, v níž Evropská komise rozhodne, zda postup České republiky nebude představovat nepovolenou veřejnou podporu operátorům sítí DVB-T/-T2.

Štítky