UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Vedle toho regionální vysílací stanice oznámila svou sledovanost a také přání stát se součástí běžného peoplemetrového měření.

Podle dlouhodobého průzkumu spotřebitelského chování a mediální konzumace MML-TGI společnosti Median, sleduje vysílání pražské metropolitní TV Praha denně více než 300 tisíc diváků (týdenní sledovanost je bezmála 500 tisíc) a v regionu by tak měla předstihnout i veřejnoprávní zpravodajský kanál ČT 24. Na setkání s vybranými novináři to ve čtvrtek oznámil ředitel a spolumajitel stanice Přemysl Svora.

Podle serveru RadioTV.cz hodlá Praha TV v roce 2019 přejít na vysílání ve vysokém rozlišení (HD) a spustit vlastní aplikaci HbbTV. „Vše ale závisí na tempu přechodu na nový vysílací standard DVB-T2,“ dodal server. Praha TV spojuje start vysílání v HD kvalitě se svým vstupem do některé z terestrických sítí nové generace. Nyní program vysílá v pražské Regionální síti 4, kterou provozuje společnost Prague Digital TV. Tu spoluvlastní Leoš Pohl, majitel Československé filmové společnosti, která je rovněž spolumajitelem Praha TV.

Přemysl Svora předpokládá, že pražská metropolitní televize bude moci i v budoucnu vysílat v Praze na kanálu 46, který nyní využívá Regionální síť 4. Ta by však měla, stejně jako všechny ostatní regionální sítě DVB-T, ukončit vysílání k 30. červnu 2019. Český telekomunikační úřad předpokládá, že na kanálu 46 v Praze bude v budoucnu vysílat jeden pražských regionálních multiplexů DVB-T2. Praha TV kromě terestriky vysílá i v kabelové síti UPC a v nabídce IPTV operátora O2TV.

Mapa pokrytí Regionální sítě 4, v níž vysílá Praha TV (Zdroj: prahatv.eu)

Štítky