Do krabičky o rozměrech 136 x 20 x 69 mm se toho podařilo dostat více než dost. Nejen anténní vstup a výstup a obvyklé HDMI, ale také plnohodnotný SCART.

Jak můžete vidět z fotogalerie, tohle je hodně nezvyklý set-top-box! Koncipován je podobně jako TeleSystem TS6810 T2 HEVC Stealth, ale přesto trochu jinak. Navíc má zejména skutečný SCART pro napojení na starší CRT či ploché televizory a vedle něj tu najdete i speciální konektor pro digitální koaxiální audio výstup, vytažení infra čidla (IR kabel dostanete v balení) a dnes také už hodně nezvyklé Mini USB. To nahrazuje USB obvyklých rozměrů, které se zjevně nevešlo.

ČTĚTE TAKÉ: TeleSystem TS6810 T2 HEVC Stealth – české DVB-T2 v miniaturizované podobě

Zabudovány jsou obvyklé tunery DVB-T/T2/HEVC, k dispozici je jak nahrávání, tak přehrávání živého vysílání s časovým posunem (TimeShift), EPG i teletext. Přehrávání multimédií je udáváno mj. pro formáty, resp. kontejnery, JPG, MP3, FLAC, AVI, TS, MP4 a MKV. Maximální spotřeba je 6 wattů, spotřeba v pohotovostním režimu je nižší než 0,5 W.

Sencor SDB 550T byl u Českých Radiokomunikací certifikován s firmwarem „H.265-V1.0.3(9/11/2017)“ už v lednu, na trh však přijde až v červenci. Cena zatím není známa.