Místní radnice už připravila adaptaci většiny systémů společných televizních antén (STA) pro příjem nového zemského standardu DVB-T2/HEVC. A další se chystají…

Televizní signál v novém pozemním standardu DVB-T2 mohou nyní přijímat nájemníci v celé řadě městských bytů ve Voticích, například na Komenského náměstí, v Pražské ulici, Husově, Smetanově či Šrámkově ulici. V některých dalších domech v majetku města v nichž mají nájemníci své vlastní antény, bude možnost zřízení STA teprve zjišťována, přičemž je už ale nyní jasné, že v některých bude nutné provést mnohem rozsáhlejší úpravy celého systému.

Po dobu asi 1,5 roku bude zachováno souběžné vysílání jak v DVB-T, tak v DVB-T2, aby se obyvatelé mohli na přechod připravit, tedy pořídit si buď nový set-top box nebo televizor.

Vysílač Votice Mezivrata šíří momentálně Multiplex 1 a 2 a Přechodové sítě 11 (veřejnoprávní) a 12. V ní je k dispozici většina současných komerčních kanálů jako Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Krimi, Prima Love či TV Barrandov a Šlágr. Zatím zde však nejsou k dispozici stanice typu Nova action či Prima Comedy Central, které v DVB-T2 šíří Přechodová síť 13 společnosti Digital Broadcasting. Tento multiplex nevysílá z Mezivrat, ale střední Čechy teprve pokryje z vysílače Benešov -Kozmice, odkud bude vysílat na kanálu 24.

Štítky