Od včerejšího dne začal největší domácí IPTV operátor nabízet kombinovaný set-top pro příjem internetové televize a pozemního vysílání. Za 1 999 Kč toho ale, papírově, zvládá podstatně více.

K dispozici je podpora tzv. společného ovládání přes HDMI (CEC) a dálkový ovladač pracující přes Bluetooth 4.1. A protože set-top box můžete díky tomu umístit „neviditelně“, v ceně dostanete i jeho držák.

Abyste momentálně mohli používat nový set-top box i pro DVB-T/T2, musíte mít aktivní účet u služby Moje O2. Do budoucna by však měl příjem fungovat i bez toho a Jitka Pajurková z tiskového oddělení O2 nám k tomu napsala: „Set-top box obsahuje tuner DVB-T2. Tato funkce však bude teprve přidána. Kanály již můžete naladit, ale v hlavním menu není položka pro jejich zobrazení.“

K TÉMATU: 

Jak dále vysvětluje Branislav Valo, který je zodpovědný za řízení O2 TV: „V další fázi plánujeme zpřístupnit i aplikace třetích stran. Zájemci se tak mohou těšit například na integrovaný přehrávač YouTube nebo tuner pro příjem digitálního pozemního vysílání ve standardu DVB-T/T2 i bez služby O2 TV“.

Nový set-top box O2 TV pro rok 2018

Nový set-top box O2 TV pohání 64bitový, čtyřjádrový procesor AmlogicS905D, zabudovány jsou 2 GB RAM a 8 GB interní flash paměti. Poradí si jak videem s kompresí H.264, tak s H.265/HEVC do rozlišení 4K a maximálních 60 sn./s. Vedle toho podporuje, do téhož rozlišení a frekvence, i VP9.

Co se týče doprovodného audia to je kompatibilní s Dolby Digital Plus, MPEG-1 a mj. i s AAC a HE-AAC. Nechybí ani možnost využít Bluetooth sluchátka, Wi-Fi je v maximální verzi 802.11 „ac“ s 2,4 i 5 GHz, takže pro připojení set-top boxu do domácí sítě či na internet nepotřebujete ethernetový kabel.

Rozměry novinky jsou 120 x 32 x 130 mm a vedle výše zmiňovaných rozhraní v ní najdete také HDMI 2.0b, kompozitní A/V výstup, optický digitální audio výstup, RJ-45, dvojici USB 2.0, mechaniku karty microSD a anténní vstup pro DVB-T/T2.

Štítky