Rada na svém 12. zasedání udělila devět licencí k provozování rozhlasového a televizního vysílání a projednala 63 bodů svého programu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, Rada) také vyhodnotila 23 stížností diváků a posluchačů, vydala dvě upozornění na porušení zákona, uložila tři pokuty a rozhodla o zahájení sedmi řízení o přestupku.

ČTĚTE TAKÉ: V Česku chce vysílat další hudební kanál, Power TV zamíří i do terestriky

Co se týče licencí týkajících se pozemního televizního vysílání, dvě získala polská mediální skupina Michał Winnicki Entertainment (MWE Networks International, s. r. o.), a to k provozování stanice Power TV, která bude šířena prostřednictvím družice a také pozemních vysílačů. O tomto hudebním kanálu jsme vás informovali už minulý měsíc.

Druhou licenci na pozemní televizní vysílání, získala společnost Jihočeská média, s. r. o., a to k provozování místní stanice Lipno Infokanál. Její vysílání je už k dispozici na internetu a podle svých vlastních slov šíří informace určené „především tuzemským a zahraničním návštěvníkům Lipenska, Českokrumlovska, jižní části Šumavy a Blanského lesa“.