UVNITŘ FOTOGALERIE – Unikátní set-top box pro DVB-T2 ve zvukové liště a neméně zajímavé FM/DAB rádio s CD přehrávačem v komponentové šířce zřejmě dorazí až na podzimní trh.

Oba výrobky představil německý Technisat na zářijovém veletrhu IFA 2017 a oba jsou dosti unikátní, a to i přesto, že se ani jeden zatím neprodává. Jak jsme se už zmiňovali, posledním termínem pro uvedení na německý a také český trh bylo 2. čtvrtletí 2018, přesněji řečeno doba předprázdninová. Nyní se to zdá být srpen…

K TÉMATU: Hledáte přijímač pro FM/DAB a internet v komponentové šířce? Chystá se Technisat 140

Technisat Sonata 1 s reproduktory Elac

Jak můžete vidět ve fotogalerii výše, tento „set-top box“ představuje zvukovou lištu v tradičním technisatovském designu. V praxi jde o kombinaci zvukové lišty s bezdrátovým subwooferem a přijímačem digitálního televizního vysílání, včetně toho s rozlišením Ultra HD (4K). Zvukovou část dodala německá společnost Elac, cena by měla být někde kolem 800 €; zřejmě včetně subwooferu.

Sonata je vybavena zdvojenými tunery pro příjem DVB-C/T/S a DVB-T2/S2/HEVC, podporou HbbTV a navíc také rozhlasovým tunerem pro příjem FM/DAB+. Přijímač lze rovněž připojit do domácí sítě a na internet a využít tak zabudovaných aplikací.

Technisat DigitRadio 140: tradiční komponenta s externí anténou

Rozhlasový přijímač o tradiční šířce 430 mm je kombinovaný s přehrávačem CD disků a zvládá přijímat jak FM, tak DAB+. Umí rovněž streamovat audio z domácí sítě (UPnP) nebo přes Bluetooth, poradí si i s příjmem internetových stanic a podporuje Spotify Connect. Barevný TFT displej lze využít pro obrázkové slideshow, zabudován je také optický a koaxiální digitální audio výstup, výstup na sluchátka, Wi-Fi a konektor pro připojení klasické antény.

Rozměry přijímače s cenou pod šest tisíc korun (odhad) jsou 430 x 72 x 266 mm (švh), hmotnost je 3,3 kg a stejně jako Sonatu, lze i DigitRadio 140 ovládat prostřednictvím aplikace TechniSat Connect.