Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo harmonogram druhé televizní digitalizace po vypořádání připomínek z meziresortního připomínkového řízení.

Konečná verze Technického plánu přechodu (TPP) na DVB-T2, o níž bude koncem tohoto měsíce hlasovat vláda, postrádá zmínku o státní informační kampani k druhé televizní digitalizaci. Všiml si toho server DigiZone.cz, podle něhož z návrhu usnesení vypadl třetí odstavec, který ministryni průmyslu ukládal „vyhodnotit informovanost obyvatel a realizovat informační kampaň ve vazbě na termíny vypínání zemského digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T“. Ministerstvo už na dřívější dotaz serveru Televizníweb.cz uvedlo, že státní informační kampaň začne připravovat až po schválení TPP vládou.

K TÉMATU: Zbývá necelých 500 dní do vypínání DVB-T v Praze. Státní informační kampaň stále chybí

Původně se měl start státní informační kampaně vázat na spuštění přechodových sítí DVB-T2. První přechodový multiplex zahájil vysílání loni v březnu, druhý následoval na přelomu roku a třetí letos v březnu. Kampaň by měla především informovat diváky o nutnosti výměny televizního přijímače před vypnutím pozemních televizních sítí ve standardu DVB-T. Regionální multiplexy DVB-T skončí již v červnu 2019, celoplošné multiplexy se začnou vypínat v listopadu 2019 a kompletně ukončí vysílání do června 2020.