UVNITŘ FOTOGALERIE – Za cenu kolem 160 € si už v Německu můžete zakoupit poměrně dlouho očekávaný a na počátku roku ohlašovaný rozhlasový přijímač pro FM/DAB.

Má tradiční vzhled, tradiční provedení a při jeho výrobě bylo použito tradičních materiálů typu hliník a tvrdé dřevo. Funkce jsou však moderní, takže nechybí Bluetooth pro napojení mobilu, rozměrný displej (velikost neoznámena) a vedle příjmu analogového rozhlasu (FM s RDS) je zabudován i tuner pro digitální DAB/DAB+.

K TÉMATU: Panasonic představil výrobky pro letošní rok

O zvuk se stará zesilovač o výkonu 2x 10 W (RMS), dva širokopásmové reproduktory o průměru 6,4 cm, bass reflex, dřevěná skříň a podle Panasoniku i „speciální izolační prvky“. Očekávat ještě můžete pětipásmový ekvalizér, audio vstup (3,5 mm jack) a výstup na sluchátka. Naopak podle všeho chybí rozhraní USB a digitální audio výstup.

Bluetooth má být kompatibilní s profily A2DP a AVRCP a k dispozici je ještě budík a funkce Sleep s nastavením času automatického vypnutí přijímače od 30 do 120 minut.

Panasonic RF-D100BT můžete napájet ze sítě i z baterií, spotřeba je udávána na 12 W, v pohotovostním režimu pak na 0,9 W. Na čtveřici baterií má přijímač vydržet až 8 hodin.

I když na českých stránkách Panasoniku o víkendu přijímač ještě chyběl, na německých jste ho už mohli najít s cenou 169 €.

Štítky