Novinky se jmenují ZF9 (LCD) a AF9 (OLED) a patří mezi modely označované jako Master Series. Vedle toho firma ve spolupráci s Netflixem uvedla tzv. Netflix Calibrated Mode.

Ten má nabídnout věrnější reprodukci pořadů při přístupu na tuto on-line videotéku. Je určen právě pro televizory Master Series, které jsou zároveň také připraveny na instalaci kalibračního softwaru CalMAN, resp. aplikaci „CalMAN for Bravia“, kterou půjde stáhnout z Google Play a nainstalovat do televizoru.

Sony ZF9 (LCD) a AF9 (OLED) jsou postaveny na platformě Android TV s vestavěným Google Chromecast a jsou vybaveny nově vyvinutým obrazovým procesorem X1 Ultimate pracujícím s objektově orientovanou obrazovou detekcí a analýzou a obdobně provedeným HDR, které podporuje standardy HDR10, Dolby Vision a HLG. Výsledkem má být rozšířená hloubka scény, lepší zobrazení detailů a celkově realističtější obraz.

LCD televizory řady ZF9 s rozlišením Ultra HD (4K) a plošným podsvícením budou v prodeji v úhlopříčkách 165 cm (65″ – Sony KD-65ZF9) a 191 cm (75″ – Sony KD-75ZF9).

Druhý model, Sony AF9, s obrazovkou typu OLED doplňuje inovovaná zvuková technologie AcousticSurface Audio+ známá z loňské série A1, která nyní pracuje v systému 3.2, tedy se dvěma basovými kanály. Tyto „podlahové“ televizory (viz fotogalerie) se budou nabízet jako Sony KD-55AF9 s úhlopříčkou 140 cm (55″) a Sony KD-65AF9 se 165 cm (65″).

Další technické údaje a ceny obou nových řad zatím nebyly zveřejněny.