Jeden z nejsilnějších moravských vysílačů se odmlčí ve čtyři hodiny ráno a do šesté z něj nebude možné přijímat žádný televizní signál. Výluka se bude týkat DVB-T i DVB-T2.

Pokud jste zvyklí stávat s ranním vysíláním některé z českých televizí a přijímáte signál na anténu z hlavního jihomoravského vysílače Kojál, zítra se budete muset obejít bez vašeho ranního rituálu. Tedy pokud jste ranní ptáčata a domov opouštíte před šestou hodinou ráno. České Radiokomunikace totiž na brzké ranní hodiny naplánovaly údržbovou přestávku vysílání, kvůli níž nebude možné z Kojálu mezi 4:00 a 6:00 hod. naladit žádnou televizní síť. Odmlčí se tedy celoplošné multiplexy 1, 2 a 3 vysílající ve standardu DVB-T i Přechodové sítě 11 a 12 ve standardu DVB-T2. Rozhlasové vysílání zůstane zachováno.

K TÉMATU: V první polovině srpna čeká výluka vysílače ve Zlíně, Českých Budějovicích, Nýrsku a Brně – Hádech

Výluka se nedotkne dalších brněnských vysílačů Hády a Barvičova, z nichž lze všechny jmenované multiplexy rovněž naladit, a které vysílají s Kojálem v jednofrekvenční síti. Bez přerušení bude pokračovat ve vysílání i jihomoravský vysílač Mikulov – Děvín. Ten čeká podobná výluka až 11. září, potrvá však podstatně déle: od 6:00 do 15:00 hod. Příští týden 22. srpna se kompletní výluky televizního vysílání dočká hlavní západočeský vysílač Krašov, 31. srpna se zase odmlčí televizní vysílání z libereckého Ještědu. Na 6. září plánuje České Radiokomunikace výluku televizního vysílání z lokality Valašské Klobouky – Ploštiny.

Štítky