České Radiokomunikace ve čtvrtek významně dokryly oba přechodové multiplexy DVB-T2, pro něž zajišťují distribuci signálu. Celkem spustily 23 dokrývačů.

Čtvrteční ranní spouštění patnácti dokrývačů přechodových multiplexů DVB-T2 provozovaných Českými Radiokomunikacemi (CRA) a Českou televizí pokračovalo i dopoledne dokrytím dalších osmi lokalit. Veřejnoprávní Přechodová síť 11 je tak od včerejška dostupná i v Třebíči (kanál 41), Frýdlantu (kanál 26), Broumově (kanál 26), Týnu nad Vltavou (kanál 50) a Nýrsku (kanál 26). Přechodová síť 12 s nejsledovanějšími komerčními televizemi se rozšířila do Rakovníka (kanál 31), Třebíče (kanál 28) a Nýrska (kanál 31). Další lokality by měly následovat v nejbližších týdnech.

CRA i ČT plánují, že svoje přechodové sítě DVB-T2 dokryjí sekundární sítí vysílačů malého výkonu do konce letošního roku. ČT plánuje zhruba 90 dokrývačů, CRA okolo 50. Televizníweb.cz během dneška doplní svoji databázi map pokrytí přechodových sítí DVB-T2 o všechny nově zprovozněné dokrývače a na aktualizaci upozorní samostatnou zprávou.

Štítky