UVNITŘ TABULKA – V Hronově zároveň začala vysílat i Přechodová síť 11 se všemi šesti programy České televize ve Full HD rozlišení.

Čtyři nové dokrývače pro dva přechodové multiplexy DVB-T2, pozemní digitální televizi nové generace, dnes spustily České Radiokomunikace (CRA). Od desáté hodiny dopoledne rozšířily pokrytí svojí Přechodové sítě 12 s 18 programy komerčních televizí do Karlových Varů, Velkého Meziříčí a Hronova. CRA zároveň pro Českou televizi zprovoznily dokrývač veřejnoprávní Přechodové sítě 11 v Hronově. „Síť CRA vysílá všechny programy z multiplexů 2 a 3 v qHD kvalitě a síť ČT veškeré veřejnoprávní programy v HD kvalitě,“ přiblížil Marcel Procházka, ředitel regulace CRA.

K TÉMATU: Marcel Procházka (CRA) odpovídá na otázky k dokrývání přechodových sítí DVB-T2

ČT zároveň získala od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) individuální oprávnění ke kmitočtům pro 15 nových dokrývačů Přechodové sítě 11. Jsou mezi nimi například Svitavy, Klatovy, Havlíčkův Brod, Náměšť nad Oslavou nebo Mariánské Lázně. Celkem chce ČT zprovoznit na 90 dokrývačů DVB-T2. CRA pro svoji Přechodovou síť 12 plánují okolo 50 dokrývačů a od ČTÚ získaly individuální oprávnění pro dalších 19 lokalit, čímž by měl být výčet plánovaných dokrývačů kompletní. Více než 30 dokrývačů chystá pro svoji Přechodovou síť 13 také společnost Digital Broadcasting.

Podrobnější přehled všech nově přidělených dokrývačů Přechodových sítí 11 a 12 přinese Televizníweb.cz v zítřejším článku.

Štítky