Čtyři nové dokrývače (dva z toho v Hronově) spustily České Radiokomunikace začátkem tohoto týdne pro Přechodové sítě 11 a 12.

Mapy pokrytí čtyř nově zprovozněných dokrývačů DVB-T2, které začátkem tohoto týdne spustily České Radiokomunikace (CRA), dnes doplnil Televizníweb.cz do své databáze map pokrytí přechodových sítí DVB-T2. Jde o dokrývače v Karlových Varech, Hronově a Velkém Meziříčí pro Přechodovou síť 12 a v Hronově pro Přechodovou síť 11. Všechny dokrývače technicky provozují CRA, jako operátor ovšem působí pouze u Přechodové sítě 12, zatímco veřejnoprávní Přechodovou síť 11 provozuje Česká televize.

K TÉMATU: CRA už mají kmitočty pro všechny plánované dokrývače DVB-T2, Česká televize získala 15 nových

CRA brzy spustí i dalších 16 dokrývačů, k nímž získaly individuální oprávnění pro kmitočty od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Poté bude jejich Přechodová síť 12 kompletní (až na jihočeské vysílače Kleť a Mařský vrch, které začnou vysílat až koncem roku a v plném výkonu od března 2019). Česká televize má od ČTÚ přiděleno dalších 14 dokrývačů, které pro budou provozovat CRA. Termíny jejich spouštění ČT nekomentuje, ale dá se očekávat, že vysílání zahájí v horizontu několika týdnů.

Štítky