Novinka se právě u Českých Radiokomunikací (CRA) testuje pro provoz na zemském DVB-T2/HEVC a pokud vyhoví, obdrží známé logo „DVB-T2 ověřeno“.

Zircon Air jste už mohli najít v našem posledním přehledu levných set-top boxů pro DVB-T2. Zatímco Alma iHD s HbbTV přijde na nějakých 1600 Kč, Air ještě nemá cenu stanovenu. Nicméně podle společnosti Intersat bude taktéž pod 2000 Kč.

A co novinka, kterou si zřejmě budete moci pořídit na přelomu měsíce, nabízí?

K TÉMATU: Počet levných set-top boxů pro DVB-T2 se blíží šedesáti. A mít můžete i funkční HbbTV…

Dlouho očekávaná aktualizace set-top boxu Alma iHD přináší plně zprovozněné HbbTV

Pro HDMI je to video výstup od 576p do 1080p, po připojení na internet, což jde standardně přes ethernetový konektor RJ-45 (Wi-Fi nejspíše půjde dokoupit), dostanete přístup na hybridní televizní vysílání, populární „červené tlačítko“. Co se týče případných dalších aplikací, či dokonce přístupu na DLNA, informace chybí.

Na zadní straně vidíte štěrbinu pro přístupovou kartu bez bližšího upřesnění (fotografie pocházejí z tzv. engineering sample), dále pak digitální optický audio výstup, zřejmě analogový A/V výstup přes 3,5 mm konektor jack a také RJ-45, HDMI a USB (druhé je najdete na čele přístroje). Zajímavý je síťový vypínač, který tu je k dispozici i přes externí napájecí zdroj, a zejména podpora tzv. společného ovládání přes HDMI (CEC).

Štítky