UVNITŘ MAPY POKRYTÍ – Přechodová síť 12 s komerčními televizemi je nově dostupná ve dvou dalších lokalitách a do konce roku chce mít spuštěny všechny dokrývače.

Dva nové dokrývače Přechodové sítě 12 pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2 spustily ve středu odpoledne České Radiokomunikace. Přechodový multiplex 12 lze nově naladit ve Zlatých horách na Jesenicku a také v Ústí nad Labem, kde CRA zprovoznily městský dokrývač v městské části Vaňov. Prostřednictvím Twitteru o tom informoval ředitel regulace a strategie CRA Marcel Procházka. „Dnes jsme spustili další dokrývače DVB-T2 sítě CRA ve dvou nových lokalitách, kde už vysílají i dokrývače DVB-T sítí. #dvbt2 síť vysílá 18 TV programů komerčních TV stanic v qHD rozlišení: – Zlaté hory, K28 – Ústí n.L.-Vaňov, K31,“ uvedl Procházka.

K TÉMATU: CRA už mají kmitočty pro všechny plánované dokrývače DVB-T2, Česká televize získala 15 nových

CRA plánují pro Přechodovou síť 12 celkem 51 dokrývačů – stejný počet jako pro celoplošný multiplex 2, který vysílá ve standardu DVB-T. Všechny dokrývače chce operátor zprovoznit do konce letošního roku. Ve stejných lokalit bude dokrývat svoji Přechodovou síť 11 také Česká televize, pro niž CRA zajišťují technický chod sítě. ČT ale využívá okolo devadesátky dokrývačů pro DVB-T a odebírá služby i od dalších provozovatelů vysílačů malého výkonu. Sekundární síť dokrývačů chce mít ještě letos kompletní i Přechodová síť 13 provozovaná společností Digital Broadcasting.

Štítky