Výluka se dotkne výhradně sítí Českých Radiokomunikací a České televize, z DVB-T2 tedy Přechodových sítí 11 a 12. Hlavní ostravský vysílač Hoštálkovice půjde bez omezení.

Televizní diváky v Ostravě čekají zítra potíže s pozemním příjmem televizního vysílání. Zejména tedy ty, kteří přijímají signál z městského vysílače Hladnov a nikoli z hlavního vysílače Hošťálkovice. Právě hladnovský vysílač totiž čeká devítihodinová výluka, která se dotkne všech televizních sítí, jež z něj vysílají. Od šesté hodiny ráno do třetí odpolední tak nebude možné z Hladnova naladit celoplošné multiplexy 1, 2 a 3 ve standardu DVB-T a Přechodové sítě 11 a 12 ve standardu DVB-T2. K výluce se ve stejný čas přidá i vysílač Regionální sítě 8 v blízkém Novém Jičíně.

Odstávka vysílače Hladnov se naopak nedotkne vysílání celoplošného multiplexu 4, Regionální sítě 7 a Přechodové sítě 13, které v Ostravě využívají jiný vysílač v lokalitě Lanová. Místo odstaveného vysílače Hladnov bude možné přijímat multiplexy 1, 2 a 3 a Přechodové sítě 11 a 12 z vysílačů Hošťálkovice a Lysá hora, s nimiž Hladnov vysílá v jednofrekvenčních sítích na stejných kanálech. V některých případech ale bude nutné jinak nasměrovat příjmovou anténu.

Štítky