UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Program známý také pod názvem bTV dříve vysílal na regionální pozici celoplošného multiplexu 4 v Brně a prostřednictvím kabelových sítí v jihomoravské metropoli.

Brněnská regionální televize bTV rozšířila programovou nabídku volně šířených pozemně vysílajících televizních stanic v Brně. Od čtvrtečního odpoledne ji lze naladit v Regionální síti 12 z hlavního pražského vysílače na Žižkově, která vysílá na kanálu 47. Televizníweb.cz o tom informoval Marcel Procházka, ředitel regulace a strategie Českých Radiokomunikací (CRA), provozovatele tohoto multiplexu. „Včera ve 13 hod. jsme zahájili vysílání programu Brno TV v regionální DVB-T síti 12 z vysílače Praha Žižkov na kanálu 47. Brněnský obsah tak může sledovat více než milión Pražáků,“ sdělil Procházka.

Společně s bTV vysílá v Regionální síti 12 také hlavní kanál Primy, dále Prima Cool a Retro Music TV. V minulosti tento multiplex využívala Prima pro terestrické vysílání HD verzí svých programů. Multiplex má stejně jako všechny ostatní regionální sítě DVB-T omezenou životnost do konce června příštího roku, kdy všem 20 regionálním sítím DVB-T v České republice vyprší platnost individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů. Zatím není jasné, zda Český telekomunikační úřad (ČTÚ) některým regionálním multiplexům umožní vysílat i po tomto datu.

Mapa pokrytí Regionální sítě 12, která vysílá na kanálu 47 z pražského vysílače na Žižkově (Zdroj: CRA)

Štítky