UVNITŘ FOTOGALERIE – Od konce listopadu bude ke koupi další řada přijímačů pro digitální rozhlasový příjem ve standardech DAB/DAB+. Stávající modely C budou nabízeny do vyprodání zásob.

Na rozdíl od předchozí řady, je největší změnou u novinky zcela jiná stavba přijímače. Ten je zároveň také rozměrnější (290 x 126 x 143 mm – švh) a reproduktory již nemíří do strany, ale přirozeně dopředu. Výstup na sluchátka byl přesunut na přední stranu, na zadní najdete nový linkový výstup a také displej je o něco větší (2,8″, tj. 7,1 cm, oproti 2,4″) i když jeho rozlišení však zůstává stejné – 320 x 240 bodů. Napájecí zdroj je externí a přijímači tentokráte chybí tlačítko úplného vypnutí.

K TÉMATU: Dvakrát DAB se značkou SilverCrest

Jinak Silvercrest SIRD 14 D1 opět nabídne sestavu typu 6v1, tedy 3x tuner (DAB/DAB+, FM s RDS a internetový příjem), dále pak přehrávání z rozhraní USB, přes UPnP/DLNA ze síťových zdrojů a opět i aplikace pro řadu streamovacích služeb typu Amazon Music, Spotify, či Tidel.

Zachován rovněž zůstal výkon zesilovače 2x 7 wattů, připojení přes RJ-45 (Ethernet LAN) i Wi-Fi na 2,4 a 5 GHz. Přes USB jde opět i dobíjet a opět tu je i 3x 10 paměťových pozic pro uložení naladěných kanálů.

Přijímač můžete řídit jak s pomocí dálkového ovladače, tlačítek pod displejem nebo prostřednictvím aplikace pro chytré telefony. Nechybí ale ani budík či funkce Spánek nebo-li Sleep (usínání při rádiu).

Novinka s hmotností 1,6 kg se bude prodávat za stejnou cenu, jako současná poslední verze řady C, SilverCrest SIRD 14 C4, tedy za 2990 Kč. Na prodejnách Lidlu ji najdete od 29. listopadu 2018, on-line si ji ovšem budete moci předobjednat už od 12. 11. 2018.

Recenzi chystáme.

Štítky