UVNITŘ MAPY POKRYTÍ A TABULKA – Digital Broadcasting zprovoznil nové dokrývače multiplexu 4, které jsou totožné s lokalitami, kde již vysílá jeho Přechodová síť 13 pro pozemní digitální televizní vysílání DVB-T2.

Čtvrtý celoplošný multiplex pro pozemní televizní vysílání ve standardu DVB-T, který provozuje společnost Digital Broadcasting, spustil krátce před koncem roku 12 nových dokrývačů. Síť tak zvýšila svoje pokrytí na 95,8 procenta obyvatel České republiky, což odpovídá 10,1 milionu diváků. Dokrývače operátor zprovoznil již před Vánoci, informaci o konkrétních lokalitách a pokrytí ale zveřejnil až v pátek večer. Nové lokality jsou shodné s lokalitami, které již dříve pokryla Přechodová síť 13 pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2, již provozuje rovněž Digital Broadcasting. Tato síť v pátek oznámila spuštění tří nových vysílačů v Benešově, Jablonci nad Nisou a Liberci.

Multiplex 4 nově pokrývá Boskovice, Dačice, Liberec, Pelhřimov, Rosice, Slavičín, Šluknov, Tachov, Vimperk, Volary, Vrchlabí a Žďár nad Sázavou. Počet vysílačů a dokrývačů této celoplošné televizní sítě tak stoupl na 65, což je stejný počet, který přisuzuje Technický plán přechodu na DVB-T2 také Přechodové síti 13 a její nástupnické finální síti 24, která má v roce 2020 nahradit vypínaný multiplex 4. Ten v DVB-T šíří celoplošné programy Nova Action, Nova Gold, Nova 2, Prima Comedy Central, Joj family, Relax, Rebel a regionální televize Rebel 2 Slušnej kanál, TV Zak, Jihočeská televize, TV Polar, V1, rtm plus, Info TV, TV Morava a TV Slovácko.

Seznam zprovozněných vysíla… by on Scribd

„Naší extrémní snahou bylo v závěru tohoto roku i při velice intenzivní výstavbu Přechodové sítě 13 v DVB-T2 HEVC maximálně optimalizovat pokrytí naší Vysílací sítě č. 4 – MUX 4 v DVB-T, kterou si nyní může naladit více jak 10,1 milionů diváků, tj. je 95,8 procenta obyvatel České republiky, což bylo pro nás strategickou otázkou tohoto roku s ohledem na budoucnost DVB-T2. Proto nesmírně rád chci opět touto cestou poděkovat všem, kteří se zasloužili o zdárné završení tohoto projektu,“ uvedl jednatel Digital Broadcasting Radim Pařízek.

Mapy pokrytí nově zprovozněných dokrývačů multiplexu 4 (kliknutím obrázek zvětšíte):

Štítky