Čekali jste s nákupem nového přístroje na úplný závěr roku? Pokud ano, pojďme se nyní podívat na nejvýhodnější akce, které ale trvají až do ledna 2019. A také na nějaké ty extra tipy.

Na rozdíl od předvánočních akcí, nyní nabízejí speciální slevové výprodeje snad všechny velké elektronické obchody. Alza před svátky prodloužila svůj „Adventní Black Friday“, z původního termínu (16. prosinec), až do 23. 12. Nyní na něj, s jednodenní pauzou, navazuje. CZC zase uvedlo své „Vánoční bestsellery“, nebo také „Top Vánoce“, a od 25. prosince obchod přichystal „Povánoční výprodej“ stejně, jako Electro World a Datart.

K akcím uvedených obchodů se už také připojil Mall, Euronics a Kasa. U Mallu jsem na datum zahájení a konce akce nenarazil, poslední dva obchody sice jako začátek povánočního výprodeje uvádějí 25. 12., v uvedený den jsem ho však na jejich stránkách neviděl. Včera už vše fungovalo, včetně upozornění na výprodeje na hlavní stránce. Na ty nejrychlejší obchody se nyní podíváme podrobněji.

NAPSALI JSME:

Alza včetně řazení podle výše slevy.

Alza: nově i řazení podle výše slevy

Firma začala povánoční akci nabízet už 25. prosince 2018 a potrvá u ní až do 20. ledna 2019, nebo do vyprodání zásob.

Televizory bohužel opět najdete (jako „Televize“) pod nic neříkajícím názvem „Alza“, u set-top boxů jsem se ale i včera nahledal podstatně více. Jsou totiž umístěny v hlavním menu výprodeje v položce „Příslušenství“ a následně v části „Pro televizi“, která se – jakmile do ní vstoupíte – přejmenuje na „Výprodej – Příslušenství k TV“. Tady najdete set-top boxy pro pozemní příjem ve dvou kategoriích – pod ikonou „Satelitní a digitální technika“ a „Set-top boxy“, a také pod položkou „Multimediální centra“.

Do výprodeje byly zapojeni všichni masoví výrobci televizorů plus řada dalších. V části „Televize“ pak byla umístěna spousta výrobků od těch nejlevnějších v cenách pod 4000 Kč až po ty nejdražší za více než 100.000 Kč. Zcela nově pak u Alzy můžete najít i záložku řadící produkty podle výše slevy čemuž lze jen zatleskat. Včera však naproti tomu chyběl výpis od nejdražších výrobků.

CZC: přehledná nabídka

Obchod odstartoval svůj „Povánoční výprodej“ taktéž 25. prosince, datum konce jsem však nikde neviděl. Televizory, ale například také set-top boxy a přehrávače disků DVD/BD, najdete v části „TV a video“, kde si můžete jednotlivé produkty filtrovat třeba i podle druhu zboží, výrobce a dostupnosti.

Set-top boxů tu mnoho nebylo (přesněji řečeno 25. 12. a včera pouze jeden), ale televizorů vždy více než sto. Na záložkách pak najdete výpis od nejdražšího, nejlevnějšího či nejprodávanějšího výrobku, seřazení podle výše slevy však chybí.

Nejlevnější televizor byl od asi tří tisíc, nejdražším byl Sony KD-65AF9 (recenzovali jsme verzi se 140 cm s vynikajícím výsledkem) za cenu těsně pod 100.000 Kč. Do akce byly zapojeni všichni masoví výrobci plus několik dalších.

Datart: spousta filtrovacích kritérií

I tady povánoční akce odstartovala hned 25. prosince a potrvá do 15. ledna 2019. Televizory najdete na volbě „TV, Smart TV“, něco málo ale může být i v části „Extra sleva…“ Set-top boxy jsem však zatím nikde neviděl, což ovšem neznamená, že se nemohou objevit.

Televizory se dají filtrovat podle celé řady kritérií (dostupnost, značka, HDR, o. s., atd.), řadit je můžete například od nejlevnějšího, nejdražšího či podle nejprodávanějších. Kritérium podle výše slevy chybí.

Nejlevnější televizor byl asi za 4000 Kč, nejdražší za více než sto tisíc korun. Do akce byly zapojeni všichni masoví výrobci plus několik dalších.

U Electro Worldu poněkud nešikovně

Na první pohled působí jeho „Povánoční výprodej se slevami až 50 %“, který začal taktéž 25. prosince a potrvá do 2. ledna 2019 (nebo do vyprodání zásob), jako zcela nezajímavý a nabízející pouhých pár desítek produktů. Když si ale místo výpisu úvodních dvou stránek, mimochodem nijak nenazvaných, povšimnete volby „Další produkty ve výprodeji“ (viz foto výše) konečně budete doma. Následně si můžete vybrat mezi několika kategoriemi u nichž nechybí ani „TV, Foto, audio a video“ a pak vstoupit do volby „Televizní technika“. V ní najdete jak „Televize“, tak „DVB-T set-top boxy“, kde jsou ovšem – mimo jiné – i ty pro DVB-T2.

Konkrétní produkty lze filtrovat (k dispozici je řada kritérií) nebo řadit podle obvyklých kategorií jako nejprodávanější apod. Podle výše slevy to však nejde.

V kategorii „Televize“ bylo včera kolem 60 výrobků masových i menších značek, u set-top boxů pro DVB-T2 pak něco přes deset. Nejdražším televizorem byl Philips 65OLED873 za 68.990 Kč, nejlevnějším pak Thomson 32HD3306 za 4190 Kč.

LG 70UK6500PLB.

Televizory za hodně zajímavé ceny

Včera jsem se probral nabídkou několika obchodů a našel pro vás pár extra tipů. Jde pouze o televizory, protože pokles cen u set-top boxů je maximálně v řádu několika stokorun. Jak uvidíte níže, je tu někdy opravdu hodně vysoký pokles cen u hodně rozměrných televizorů, které se zatím u nás příliš neprodávají. U těch drahých, a dražších přístrojů někdy dostanete i dárek, takže si například můžete pořídit Sony KD-65AF8 s PlayStation 4 Slim, 1TB za 83.990 Kč.

Všechny níže zmiňované přístroje mají rozlišení Ultra HD (4K) a pochopitelně mají i tuner DVB-T2/HEVC pro nastupující pozemní standard.

LG 55SK8500PLA (Electro World, 140 cm, 21.100 Kč) – Televizor z řad Super UHD jsem sice z kolekce 2018 ještě netestoval, ale tahle nabídka vypadá hodně zajímavě! Zabudován je deseti bitový panel s nano vrstvou a plošným podsvícením s lokálním stmíváním a pět systémů HDR, včetně Dolby Vision. V ceně dostanete i tzv. magický ovladač nabízející pohodlnější řízení televizoru.

LG 70UK6500PLB (Electro World, 178 cm, 22.200 Kč, foto výše) – Pokud hledáte opravdu hodně velkou úhlopříčku za co nejnižší cenu nezapomeňte se podívat sem. Vezměte jen v úvahu, že televizor je bez tzv. magického ovladače, který je dobré dokoupit. Bez něj je ovládání trochu bezzubé.

LG 75SK8100PLA.

LG 75SK8100PLA (Alza, 191 cm, 44.444 Kč) – Další hodně rozměrná záležitost s notně vysokou slevou už patří mezi vyšší skupinu tzv. Super UHD. Samozřejmostí je už tzv. magický ovladač, což je u LG klíčový ovládací prvek (s tím klasickým to není ideální…), pět systémů přehrávání obsahu s HDR, podpora Dolby Atmos či třeba obrazovka s nano vrstvou.

Philips 65PUS7502.

Philips 65PUS7502 (CZC, 165 cm, 29.990 Kč) – extra rozměr a extra sleva v současném doprodeji. Nechybí proslulé osvětlení pozadí televizoru Ambilight, o. s. Android TV a prodloužená záruka na pět let. Bez zajímavosti není ani zesilovač o výkonu 45 wattů, výborný obrazový procesor P5 a třeba i to, že pro Android TV je už k dispozici i aplikace českého HBO GO.

Samsung QE65Q9 (Datart, 165 cm, 74.990 Kč) – Jestliže toužíte po něčem „onačejším“, mám tu pro vás LCD televizor z nejvyšší řady Samsung QLED. Samozřejmostí je špičková výbava, velmi ploché provedení (konektory a elektronika jsou umístěny v externím boxu) a obrazovka s nanotechnologickou vrstvou, to vše s momentálně jednou z nejvyšších slev. Pokud se chcete podívat, jak vypadá koncepce takovéto QLED, najdete ji u testu Samsung QE55Q7FNAT. Dívejte se po One Connect Box.

Samsung UE55NU7472.

Samsung UE55NU7472 (Datart, 140 cm, 17990 Kč) – Model z kategorie zvané „Step-up UHD“ nabízí podsvícení v rámu, velmi rychlé reakce, včetně práce s EPG, a v testované verzi Samsung UE50NU7472 (127 cm) to byla velmi dobrá práce za rozumné peníze (stál 20.990 Kč, nyní 15.990 Kč). Verze se 140 cm nabízená dnes za taktéž výbornou cenu na tom předpokládám nebude jinak,

Sony KD-85XF8596.

Sony KD-85XF8596 (CZC, 215 cm, 95.490 Kč) – pokud vám je 65 či 75 palců málo, je tu úhlopříčka přes dva metry (přesně 84,6″), která snad neurazí už opravdu nikoho. Televizor pohání operační systém Android TV, zabudován je obrazový procesor X1 a další speciální procesor se stará o podání obsahu s HDR, což je v současnosti klíčová technologie.

Thomson 65UC6306.

Thomson 65UC6306 (Alza, 165 cm, 13.990 Kč) – Plných 165 cm za čtrnáct tisíc korun? Tady cenu asi řešit nebudete – spíše místo, kam byste televizor posadili. V tomto okamžiku vezměte v úvahu, že nemá středový stojan, ale dvojici nožiček. Tento levný obr s plošným podsvícením a vlastním o. s. představuje chytrý televizor se vším všudy, včetně HbbTV 1.5 a podpory obsahu s HDR (HDR10 a HLG).