Na veletrhu spotřební elektroniky v americkém Las Vegas ukázal korejský výrobce další verzi televizoru s jeho novou technologií obrazovky.

Technologie MicroLED (také Micro LED, MLED, apod.), pracuje – stejně jako OLED – s obrazovými body, které produkují vlastní světlo a tudíž nevyžaduje podsvícení. Na rozdíl od OLED však nejde o technologii organickou, jednotlivé pixely, resp. sub-pixely (systém RGB), představují LED žárovky miniaturizované na úroveň mikrometrů.

K TÉMATU:

Představená novinka má opět úhlopříčku 75″ (191 cm), rozlišení 4K a podle výrobce je už určena pro domácnosti i když na menší velikosti (pokud vůbec budou) si asi ještě nějaký čas počkáme. Díky tomu, že je, stejně jako loni představený Samsung The Wall se 146 palci (371 cm), zcela bez rámečků a je také koncipována jako modulární je možné – v rámci použitých modulů – sestavit řadu velikostí.

Televizor Samsung MicroLED s úhlopříčkou 75″ (191 cm).

Druhou novinkou Samsungu na CES 2019 je další verze The Wall, tentokráte ovšem v obřím provedení s 219″, tedy s 556 cm. Jak ale výrobce tvrdí, je to opět pouze o sestavení obrazových modulů.

Společnost Samsung první televizor s MicroLED s úhlopříčkou 75″ (191 cm) představila na veletrhu CES 2018, do obecného použití se ale zatím nedostal stejně, jako zmiňovaný bezrámečkový a modulární systém s MicroLED zvaný The Wall.

Podívejte se na video z jeho loňské prezentace…